Művelődési Ház és Könyvtár

Gencsháti Kávéház

  1. november 14-én délután a Kávéház vendége Szombathelyi Árpád festőművész, író volt. Bemutatta Gencsháti fogócskafa című könyvét. A könyvtárban szépszámú közönség várta, figyelemmel hallgatták bemutatkozását, eljött néhány régi ismerős, akik a negyven év távlatából még emlékeznek rá. A Gencsháton töltött 4 év ugyan nem túl sok, de gyermekkorának fontos részévé vált az ottani sok játék, a fák, a Csorgó, házak, emberek. Részleteket olvasott fel a könyvéből, amiken néha jót nevettek, néha mélyen elgondolkoztak a közönség tagjai. Talán a saját gyermekkorukat is felidézték a könyv sorai.

Sajnos a könyv vége kissé szomorúra sikeredett, hiszen a régi játékok nyomait elnyelte a gaz, a házak mára az enyészeté lettek. De nekünk ez az egy óra maradandó élményt nyújtott. A közönség közül többen vettek is a könyvből. A végén sütemény és kávé, tea következett.

Köszönjük Szombathelyi Árpádnak, hogy vendégünk volt, és ismeretlenül is – gondolatban – ott futkároztunk a gencsháti gyerekekkel együtt.

Legközelebb 2012. november 22-én csütörtökön este 5 órakor lesz Kávéház a könyvtárban, vendégünk lesz Mészáros László, aki megjárta a Szent Jakab-utat, az El Caminot, ami Spanyolországban 700 km ősi keresztény gyalogos zarándokút. Bemutatja az ott készült képeit, beszél élményeiről, az útja okairól és annak lelki hozadékáról. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!