Művelődési Ház és Könyvtár

Kavar a nagyi farsang 2015. 02. 11.

2015. február 11-én farsangi találkozóra jött össze a Kavar a nagyi társaság.
Megbeszéltük, hogy Dévára megint gyűjtünk adományt és megyünk főzni a gyerekeknek.

Kitárgyaltuk a régi farsangi szokásokat, töltött tyúk sütése, farsangi fánk, stb. Közben kipróbáltuk az új tűzhelyet, aminek a felső lángjai gázosak, a sütője árammal működik. A csokis kiflik nagyon szépen megsültek, később a fánkot is ezen a tűzhelyen sütöttük.

Épp erre járt Gera Róbert Totya, aki szívességből bekötötte a tűzhelyet, megköszöntük neki.

Ebéd előtt befutott Ferencziné Marika egy nagy tál tepertős pogácsával. A leveshez való zöldséget Vassné Erzsike néni hozta, Süliné Viki egy tál marhapörköltet hozott bele, ők ketten főzték a gulyáslevest. A fánk mindig Kurainé Ica néni reszortja, aki fánkspecialista (is), a segédje Dácsinné Inci volt és Bajuszné Katika segített sütni, valamint Mészáros Erik általános krumplipucoló, csipetkecsipegető és fánksütő-segéd volt. Mivel felhívta a figyelmünket Ferencziné Marika, hogy születésnapja volt, kapott tőlünk ajándékba egy szép tortát, amit a mindenórás Barta Ildi sütött nagy szeretettel. Marika nagyon meghatódott!

Ildi megígérte, hogy amint lehetséges, újra csatlakozik hozzánk. A jól megérdemelt feliratos fakanalakat megkapták az ügyeskedők és megbeszéltük, hogy két hét múlva, Mátyás napján találkozunk újra.