Művelődési Ház és Könyvtár

Kis sapkák, kesztyűk a koraszülötteknek

 A Könyvtárban csütörtökönként kézműveskedő, alkotó nagyik az év elején csatlakoztak ahhoz a nemes programhoz, melynek köszönhetően az e téren bajban lévő kórházak, klinikák koraszülött osztályai kaptak kézzel kötött, nagyon kicsi méretű holmikat az aprócska gyermekek számára.

 Ma a program zárásaként megérkezett a  levél a kezdeményezés kitalálójától és koordinátorától, a szentesi Révész Anikótól…íme:

“Kedves Mindenki!

Célba értek a szegednek szánt csomagok is. Végül úgy döntöttünk, nem hívjuk ki a sajtót, mert eléggé macerás volt a múltkor is az engedélyeztetés a szentesi kórháznál, ott rettegtek a nővérkék, hogy mi lehet a képeken….szóval lementünk Szegedre, és beadtam. Nagyon-nagyon örültek, elképedtek a sok felajánláson, amikor meglátták őket. Mindent átvettek. Dr. Tálosi Gyula a többi centrumnak is felajánlja a náluk kimaradt adományokat. Nagy valószínűséggel Kecskemétre és Gyulára fogják küldeni a többi sapkát, ami nekik nem kell, illetve visznek még a másik szegedi szülészetre, és gyermekosztályra is. 🙂 Szóval jó helyre kerültek az önzetlen kezek munkái, másfél hónap alatt több mint 2000 db kézzel készített babaruha, babakellék. Az átadás után még elmentem Ági Szauterhez, és ami nála maradt pár babaholmi, elküldöm Pécsre, Salgótarjánba, az utolsó debreceni csomagot visszaküldöm Anikó Cziberenek, hogy az ottani osztályokra juttassák el. A doktor úr elkérte az elérhetőségemet, és azt kérdezte kb. két év múlva kereshet-e esetleg újból, ha a mostani adományok esetleg elhasználódnának? :))))) Gyanítom, hogy IGEN! 🙂 Köszönöm nektek a sok megosztást, szeretetet, önzetlen munkát, felajánlást, kitartást, és a feltétel nélküli áldozatot, amit hoztatok! Ezúton köszönöm meg Czibere Anikónak, hogy tavaly elültette bennem az ő felhívásával az önzetlen kötögetés magját! :)))) Az akciót tovább folytatják Pécsen, Salgótajánban is!

http://www.delmagyar.hu/csongrad_hirek/sapkat_kesztyut_kotottek_ujszulotteknek/2326415/

Hálás köszönettel:

Anikó